Det heterosexistiske samfund

Queer Jihad offentliggjorde for nylig resultatet af en undersøgelse, vi havde lavet, der skulle prøve at kortlægge, hvor nogle af verdens problemer kommer fra. Det viste sig, at bortset fra naturkatastrofer, angreb fra dyr og lignende, stammede alle problemer fra heteroseksuelle mænd. Heteromanden er simpelt hen det mest skadelige væsen på planeten.

Soren Krarup

Men klart nok. Man kan jo ikke skære alle heteromænd over en kam. Vi taler jo om flere tusinde mennesker på verdensplan. Blandt de mange rådne æbler, blandt alt slammet, som man kalder de heteroseksuelle, er der selvfølgelig nogle perler, som er værd at samle på. Queer Jihad vil ikke diskriminere en hel befolkningsgruppe, så vi vil hermed sige, at ikke alle heteroseksuelle skal føle sig truffet af dette blad. Sagt på en anden måde: det er ikke alle heteromand, der er nogle voldelige, usympatiske svin, men så godt som alle voldelige, usympatiske svin er heteromænd. Generelt kan man sige, at hvis vi er venner med dig, er du ikke hetero, for vi har ikke heterovenner. Buh!

Forbryderalbum
Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle de mennesker, du ikke kan lide, er heteromænd (selvfølgelig bortset fra hende Pia, som alle hader). Se på billedserien i artiklen om vores undersøgelse og tænk over, om du kan forestille dig bøsser, transer eller kvinder i de samme roller. Forestil dig, hvordan det ville være, hvis USAs præsident var bøsse, hvis Jesus havde været en kvinde, hvis Taliban havde været queer. Spørg dig selv: hvem starter krige, og hvem udfører dem? Hvem tæver deres kærester? Hvem voldtager? Hvem smider skrald på gaden? Hvem kører hasarderet spritkørsel? Hvem er rockere og hvem sælger stoffer og kommer op at slås fredag nat i byen? Hvem hænger rundt omkring på gaderne og råber op som abekatte? Hvem tæver bøsserne og transerne? Hvem sætter altid en kæp i hjulet for en bedre miljøpolitik, hvem tænker altid kun på penge og magt? Hvem er som regel skyld i ødelagte hjem og knuste børn? Hvem er den nidkære, barnlige gud i Toraen, Biblen og Koranen? Hvem skrev de kiksede bøger? Hvem er præsidenter, statsministre, kanslere, kejsere og konger rundt omkring i alverdens nationer? Og hvordan synes du, de klarer det?

iran gay teens
To iranske teenagere bliver hængt, fordi de er bøsser.

På tværs af kulturelle, etniske, religiøse og politiske skel er det altid heteromænd, der opfører sig åndssvagt. Det var heteromænd, der kastede sten på paraden for nogle år siden (men aviserne skrev bare, at de var unge indvandrere – for det var så selvfølgeligt, at det var heteromænd, at ingen gad nævne det, og dem der skrev avisen var hvide heteromænd). Det er heteromænd, der skyder bøsser i Irak og hænger os i Iran. Det var heteromænd, der tævede Matthew Sheppard. Det er heteromænd, der har skrevet biblen, og Muhammad var hetero. Det er ortodokse heterojøder, der kaster sten efter paraderne i Israel. Det er hetero nynazister, der tæver os i Tyskland og Århus og Rusland. At tale om muslimer, nynazisme, jødedom, katolicisme og alt muligt andet er bare at fjerne fokus fra det, det i virkeligheden handler om. Der er dumme muslimer og søde muslimer, ligesom der er dumme altmuligtandet og søde altmuligandet. Stop det racistiske vås. Det heterosexistiske samfund er multinationalt, multikulturelt og multireligiøst. Hvis der er noget nazister, religiøse og alle mulige andre tosser altid har været enige om, så er det, at hvis ikke du er en heteromand, så er du lige til at lukke op og skide i.

God hates fags
FAGS HATE GOD

Det heterosexistiske samfund
Det heterosexistiske samfund er bygget op omkring nogle institutioner. Her vil vi beskrive og kritisere nogle af de vigtigste: ægteskabet, kernefamilien, religionerne og militæret.

Ægteskabet
Ægteskabet er en pagt mellem to mennesker, i nogle tilfælde i andre lande mellem flere mennesker, som regel da mellem en mand og flere kvinder. Ægteskabet har haft sin berettigelse i ustabile samfund, hvor kvinden ikke kunne være sikker på at kunne forsørge sig selv, og hvor manden ikke kunne drive en husholdning og passe sine børn selv, ligesom det monogame parforhold, som er en del af ægteskabet, har været smart i samfund, hvor man ikke kan behandle eller beskytte sig mod kønssygdomme. I et ægteskab ejer de to parter hinanden, selvom manden selvfølgelig som udgangspunkt ejer kvinden mere end omvendt, fordi vi lever i et patriarkalsk samfund, og hvis ægteskabet går i stykker, vil manden være bedre stillet end kvinden. Han vil have lettere ved at forsørge sig selv, han kan få sit seksuelle behov tilfredsstillet ved prostituerede, og hans omdømme tager ikke skade af at have et ægteskab bag sig, på samme måde som kvinden gør. Kvinden har mere at miste, altså er hun mere fanget.

Kerne
Chtulu hates straights

Et ægteskab er monogamt, dvs. det er totalt forbudt at have partnere udenfor ægteskabet. Det er med andre ord slut med at ligge i ske med sin bedste ven, når man holder filmaften, sove hos nogle venner, holde i hånd, tage alene i biografen med en ven osv. De mindste ting kan vække jalousi og næsten alting virker mistænksomt. At man tænder på en anden person end sin ægtefælle er totalt tabuiseret, og hvis man ’har et sidespring,’ er det meningen at partneren skal skabe sig fuldstændigt latterligt, når man kommer hjem. Ægteskabet varer som udgangspunkt hele livet, og oprindeligt var det meningen, at man ikke måtte have partnere før ægteskabet.

Gay marriage

Gift er noget, man tager for ikke at blive det, siger et gammelt ordsprog. Ironisk nok oftest brugt af mænd. I vores del af verden og i den tid, vi lever i, kan kvinder og mænd forsørge sig selv uafhængigt af hinanden. Kønssygdomme kan behandles, og man kan beskytte sig mod dem. Der er ingen rationel grund til at leve i monogame forhold. De fleste er også hykleriske omkring det, og udlever det, man kalder seriel monogami, hvor de i løbet af livet har en lang række partnere, som de hver især har et monogamt forhold til, og som sjovt nok alle sammen er ’den eneste ene.’ At ægteskabet bygger alene på kærlighed er i øvrigt en ret ny ting. Man skal ikke ret langt tilbage (eller væk) før man finder ægteskaber, der er mere fornuftbegrundede, fx gifter man sig med en fra sit eget samfundslag, en, der kan forsørge en, en, der har respekterede eller velhavende forældre, osv. Det er også det, man kalder arrangerede ægteskaber og det er ikke ualmindeligt, når man kommer op i de øverste samfundslag, se fx på kongehuset. Tror du selv, du kan blive gift med kronprinsen?

Kernefamilien
En kernefamilie består af en mand og en kvinde og et eller flere (som regel to) børn. Kernefamilien er siden 1950’erne blevet tillagt noget naturligt og evigtgyldigt, som om kernefamilien altid har været det mest almindelige og som om det per definition er det bedste og sundeste, ikke mindst for børnene. Alverdens skilsmisser, homoseksuelle, kollektiver og udvidede familier har ikke kunnet sætte spørgsmålstegn ved naturligheden af kernefamilien.

Nan Goldin
Nan Goldin er en super fotograf. Her er et selvportræt, hun har taget, efter hun har fået bank af sin partner.

Der er 210.000 enlige mødre i Danmark og omkring 500.000 homoseksuelle. Dertil kommer singler, børn, enker, udvidede familier, transer, kollektiver, hjemløse og enlige fædre. Så man kan selv regne ud, at der reelt ikke er ret mange kernefamilier i Danmark. Men hvorfor er det så altid kernefamilier, man ser i reklamerne og boligprogrammerne i TV? Hvorfor er de fleste boliger indrettet til kernefamilier med et soveværelse og et eller to børneværelser? Hvorfor er alle madopskrifter lavet til 4 portioner? Hvorfor kan man købe familie-dit og familie-dat i hver eneste skoleferie?

Fami

Det kan der selvfølgelig være flere årsager til. Men effekten af denne overrepræsentation af kernefamilien bliver, at kernefamilien bliver den standard, som alt andet bliver målt efter, den bliver idealet, som alle andre måder at organisere sit liv på, skal retfærdiggøre sig overfor. Kvinder, som ikke vil have børn, bliver konstant spurgt hvorfor, og det ligger slet skjult i luften at de kommer til at fortryde det i deres alderdom og at de er lidt skøre. Homoseksuelle giver sig selv: de kan jo ikke få børn, så de kan aldrig blive en kernefamilie, stakler.

Gay pope
NOT!

Jøsses Kineser! Religion og militær. Behøver vi virkelig forklare, hvorfor vi ikke gider have noget med det at gøre.

FAGS HATE GOD