graffiti

Graffiti er en af de fire elementer i hip hop (sammen med break dance, pladespil og rap), men graffitien er meget ældre end hip hop. Der har altid været graffiti og der vil altid være det. I slutningen af 1800-tallet svinede digteren Arthur Rimbaud præsterne til på bænkene foran kirken og i pariser-kommunen i 1871 brugte de revolutionære anarkister provokerende one-liners fra samme digter som paroler på husmure og bannere. Og i maj-revolutionen i Paris i 1968 blev graffiti for alvor vigtigt, fordi det var folkets stemme, der tavst rungede ned gennem gaderne om morgenen, når de revolutionære havde været ude med pensler og malingspande om natten og skrevet ting som ”there is a cop inside each of us, he must be killed.” Graffitien har nemlig den fordel, at alle kan lave det. Man behøver ikke betale dyre reklamepenge eller have en uddannelse som journalist eller få en tilladelse fra en censor for at få sit budskab ud.

Vi ville elske at se ”gaybashers will pay” på muren ind til HC Ørstedparken, ”machosvin ingen adgang” over døren til alle byens fitnesscentre, ”dead men don’t rape” hele vejen ned ad Istedgade, ”menstruate with pride” i pigernes omklædningsrum, ”hvis gud havde ønsket, at mænd skulle have sex med hinanden, havde han nok skabt dem med et hul i røven” på kirkens toilet ”where I’m from queers bash back” på Thorvaldsens Museum, ”let your son kiss other boys” på P-pladsen ved børnehaven, ”hvis du lader være med at gå ud fra, at jeg er heteroseksuel, lader jeg være med at gå ud fra, at du er et røvhul” på min skoles vægge, ”no means no” med verdens største bogstaver foran diskoteket, ”er du mand nok til at tage den i røven” på teknisk skoles toilet eller bare ”bøssemagt,” ”queer riot,” ”pige=dreng” eller noget andet kort, som man hurtigt kan skrive et tusind steder over hele byen på en nat. Alt er så fucking hetero og kedeligt. Det er også vores by.

Så hvis ikke det var ulovligt, kunne man skrive nogle af de her ting rundt omkring i busstoppestederne, på offentlige toiletter og mure og lave plakater med det og klistre op på skoler, banegårde, grillbarer osv.

Dress for succes: wear a white penis

This faggot has a fist - Gaybashers will pay

Nobody can make me feel inferior without my permission

Er du mand nok til at tage den i røven?

I skal bolle i røven.

Vær dig selv. Det kan du aldrig gøre forkert.

Everytime I fuck I cum on the face of patriarchy!

Rigtige mænd græder, når de er kede af det.

Wir stellen uns queer!

We’re out! Where are you?

NO means NO

Don’t be homophobic. It’s bad for your teeth.

Menstruate with pride!

Queer by choice

Hvis du lader være med at gå ud fra, at jeg er hetero, vil jeg lade være med at gå ud fra, at du er et røvhul.

Hvis Gud havde ønsket, at mænd skulle have sex med hinanden, havde han nok skabt dem med et hul i røven.

Where i come from queers bash back!

Please don’t shave, girls.

Dead men don’t rape.

Know yourself and your enemy!

Mere inspiration:
Queer paroler: http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_slogans
Flere slogans: http://www.qrd.org/qrd/culture/1992/queer.slogans-06.14.92
Paris, 1968: http://www.bopsecrets.org/CF/graffiti.htm