We hate the straight

Queer Jihad (og en masse andre) blev bedt om at skrive en nytårstale (2008-2009) til modkraft.dk, men filen med vores tale blev væk et eller andet sted, så vi kom aldrig onlines. Her er vores nytårstale.

Hvad bliver Pridens slogan næste år?
Vi har flere gode forslag: Hate the straight! - Vi truer heteroseksuelle mænd! - Stol aldrig på en mand, der ikke kan lide at sutte pik! eller Hvis du lader være med at gå ud fra, at jeg er hetero, vil jeg lade være med at gå ud fra, at du er et røvhul.

Hvem får årets laks næste år?
Vi ved ikke, hvem de nominerede er, og vi er også ligeglade. Vi er vegetarer – bortset fra Trine. Men det bliver sikkert helt hyklerisk. Hvorfor bryde en god tradition?

Hvem, synes I, burde have årets laks?
Jesper Langballe, fordi han er lækker i modsætning til de andre fra hans crew.

Tror du Stein Bagger indleder et eller flere homo-erotiske forhold i fængslet?
Hvem er Stein Bagger?

Hvad bliver det mest usexede politiske forslag fra SF i løbet af næste år?
???

Hvor mange medlemmer/penge har LBL ved udgangen af næste år?
Der er en del kritik af LBL, ikke mindst på den radikale venstrefløj. Men i Queer Jihad har vi det sådan, at det er vigtigt at kæmpe på alle fronter og ikke gå i vejen for hinanden. LBL er gode til det, de gør, og vi har meget at takke LBL for historisk set, fx at få fjernet homoseksualitet fra listen over sygdomme, at få indført en human og grundig hiv/aids-behandling, tilnærmelsesvis ligestilling for loven, initiativet til levevilkårsundersøgelsen osv. Samtidig er der ingen tvivl om, at LBL står for en meget heteronormativ homopolitik, grænsende til det homofile, og man må huske, at ikke alle problemer kan løses gennem lovændringer, lobbyarbejde og snak. Samtidig arbejder LBL ud fra forudsætninger, som måske ikke er så selvfølgelige, som LBL tror. For eksempel ideen om at vi, som queers, overhovedet gider blive gift, komme i militæret, yngle eller på nogen som helst anden måde tage del i heteropøbelens livsstil, er i bedste fald latterlig. For Queer Jihad handler det ikke så meget om retten til ægteskab, men mere om at ødelægge ægteskabet som ideel og normal institution og i stedet give plads til tusind millioner andre former for bofællesskab og familieformer, heraf kan ægteskabet så gerne være den ene form.

Så mens LBL snakker med politikere og politi, er der andre, der snakker med fagforeninger, holder fester, demonstrationer, patruljeringer, plakataktioner, selvforsvarskurser, foredrag og filmaftener. Det er vigtigt at kæmpe på alle fronter: i korridorerne på Christinasborg og Røvhuset, i politiets og lærernes uddannelser, i Ørstedsparken, på barerne og i hjemmene. I Queer Jihad er vi glade for, at LBL gider snakke med politikere og andre udtørrede heteroer, så vi slipper for det. Så har vi tid til at lave politik på den måde, vi synes, er fed.

Kommer der endnu en udgave af Queerfestivalen i København eller andre steder i landet? Og hvem arrangerer?
Der kommer en i København, og de er vist også i gang med at lave en i Århus og Ålborg igen. Ellers ved vi det ikke helt. Queer Jihad er med til at arrangere den i København. Og vi prøver at gøre det endnu mere ballade-agtigt, end det var sidste år.

Hvilke af følgende grupper bliver dannet på den køns- og seksualpolitiske venstrefløj, og hvad kommer forkortelserne til at stå for? KUK, KLIK, KLAK, KUP, KLUMP, KLONK, KRAKA, KRADS, KAREN?
KLIK – Kvinder og Lesbiske I København.
KUP – Kærester Uden Pres.
KAREN – Kærlig Anal Røv Er Nice.

Formår Outgames at blive andet og mere end en sportslig udgave af Tivoli Goes Gay?
Forhåbentlig. Der er jo også en konference om menneskerettigheder og homorettigheder, og der bliver fra arrangørernes side tilsyneladende lagt ret stor vægt på, at det også skal være muligt for folk fra den tredje verden, østen, mellemøsten og Østeuropa at deltage. Det er planen, der skal gives store tilskud til rejseomkostninger. Hvis det lykkedes at opfylde de forventninger, så er det muligt, at der kan opstå nogle interessante møder mellem de folk, som kommer og deltager. Man kan håbe på at noget af den internationale solidaritet, som homoseksuelle godt kunne bruge lidt mere af, langsomt kan gro ud fra en begivenhed som denne. På den anden side er der jo nogle ting, der udelukker en del folk. Det er ikke alle, der gider sport. Og så er der vist nok et temmelig dyrt deltagergebyr, som også kan udelukke en hel del mennesker fra vores del af verden, inkl. København. Så på den måde kommer det aldrig til at blive virkelig progressivt. Det lugter lidt af pink dollars, Wonderful Copenhagen og turisme. Vi må håbe byen bruger nogle af alle homo-pengene på at sørge for, vi ikke får tæv. Og så er det nok altid godt at være lidt på vagt overfor alt med et regnbueflag, kontorer i indre by og en leflende tone. Homorettigheder handler ikke kun om de unge, smukke og rige fra storbyerne. Måske handler det i virkeligheden mere om de perverse, grimme, gamle, fattige, handikappede, tossede, triste queers, der bor alene på landet. Og dem, der er bange.

Hvilket billede kommer den levevilkårsundersøgelse, som LBL laver i samarbejde med CASA til at tegne om forholdene for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner?
Det er jo svært at sige, men først og fremmest må vi håbe, at så mange som overhovedet muligt deltager i undersøgelsen, så den bliver så repræsentativ som muligt. Det er nemlig den, der kommer til at blive brugt de næste mange år til at ”bevise,” hvordan ”vi” har det i Danmark. Så skynd dig ind og fyld den ud.

Får Obama nogen betydning for LGBT/queer-politik i USA – i så fald hvilken?
En heteromand er en heteromand er en heteromand.

Hvad ser du/I frem til i løbet af det kommende år?
Queerfestivalen. Resultatet af levevilkårsundersøgelsen. Heterosexismens død.

Hvad frygter du/I mest i løbet af det kommende år?
Yderligere polarisering og ekstremisering på alle fløje og grene. Det er vigtigt at nedbryde fjendebilleder og lære hinanden at kende, hvis vi vil ødelægge alt hadet. Og det er jo i sidste ende, det eneste, vi skal ødelægge. Og så er det i øvrigt ligegyldigt om dit fjendebillede forestiller en muslim, bøsse, nazist, autonom, socialdemokrat, stalinist, jøde, mand, barn, gaybasher, voldtægtsforbryder, eller hvad det nu kan være. Konflikterne kan kun løses ved at vi nærmer os hinanden, og jo mere vi fjerner os fra hinanden, jo større bliver hadet.

Hvad er dit/jeres nytårsforsæt?
I Queer Jihad har vi som en af vores målsætninger i det nye år at få indført et generelt udgangsforbud for alle heteroseksuelle mænd, hver uge fra fredag morgen klokken 10 til lørdag morgen klokken 10, således at der hver uge er et døgn, hvor det offentlige rum er frit for heteromænd. Den målsætning har vi sat os ud fra resultatet af en undersøgelse, som vi har lavet. Her gik det ud på at finde ud af, hvor verdens problemer stammer fra. Det viste sig, at vi ikke kunne finde et eneste problem, der ikke kunne spores tilbage til heteromænd. Det drejede sig om problemer som narko- og bandekriminalitet, hate crimes, vold mod kvinder, voldtægt, spritkørsel, slagsmål, politivold, terrorisme, Taleban, imperialisme, kapitalisme, krig, forurening, nazimarcher osv. Det lykkedes os fx at påvise, at det, som homofober har til fælles, hverken er, at de er muslimer, nazister eller katolikker, men heteroseksuelle mænd, og at alle de fjolser, der render rundt og skyder i vores bydel for tiden, ikke bare er rockere eller indvandrere, som pressen skriver, men heteroseksuelle mænd.

Her er det naturligvis vigtigt at påpege, at blot fordi alle problemer stammer fra heteromænd, er det ikke alle heteromænd, der er nogle svin. Der findes også søde og fornuftige heteromænd. Ved at indføre det generelle udgangsforbud vil man altså reducere de ovenstående problemer med 95-100 %.

Forestil dig, hvordan det ville være at gå gennem København en fredag nat og ikke møde andre end kvinder, bøsser, transer og queers. Det ville være en by uden frygt og vold, hvor man virkelig kunne have det sjovt med veninderne. Altså, det handler jo ikke om, at vi hader alle heteroseksuelle mænd. Ikke i første omgang i hvert fald. Det handler om, at heteromænd til hverdag fylder så uendeligt meget i det offentlige rum, at det kan være svært for alle os andre at føle os trygge og frie til at udfolde os. Vi fik endda et brev i Queer Jihad fra en heteroseksuel mand, som hævdede, at det offentlige rum var ”de heteroseksuelle mænds domæne.” Men det er vi altså ikke enige i.

I mellemtiden, mens mændene har udgangsforbud, kunne de jo bruge tiden på at organisere mandegrupper, læse om feminisme og queerteori, passe børn eller se en god film og lære at slappe af. På den måde ville udgangsforbuddet måske kunne ophæves en gang i fremtiden. Vi foreslår en prøveperiode på et år. Hvis du som heteroseksuel mand synes, at det er uretfærdigt og ikke rammer dig, kan du jo bare lyve og sige, du er bøsse. Hvis du ikke har et problem med at være bøsse, har vi nok heller ikke et problem med dig.

Hvad bliver den største køns- og seksualpolitiske udfordring i løbet af det kommende år?
Se ovenover…