Hvad betyder queerbashing?

Queerbashing (eller gaybashing) er hate crimes, der retter sig mod queers (bøsser). Hate crimes er verbale, psykologiske eller voldelige overgreb på nogen, som angriberen ser som repræsentanter for en bestemt gruppe, fx bøsser.

En hate crime er således aldrig et overgreb på et individ, men på gruppen, dvs. alle individer i gruppen. Det har to resultater: for det første er den person, der bliver overfaldet aldrig selv skyld i det. Han er aldrig ansvarlig og bliver aldrig overfaldet som person eller individ, men som repræsentant for en bestemt gruppe. Fx bliver en bøsse ikke overfaldet, fordi han kan lide at tegne, er venstreorienteret, elsker at se film i biografen, men udelukkende fordi han er bøsse. For det andet er hvert eneste overfald et overfald på hele gruppen og på hvert eneste individ i den gruppe. På den måde bliver alle andre bøsser, der får kendskab til overfaldet også ofre for forbrydelsen, fordi de lærer at frygte.

Københavns Kommune har lavet en hjemmeside, hvor man kan registrere, når man bliver diskrimineret. Det skal nok hjælpe…

http://www.registrerdiskrimination.kk.dk/?sc_lang=en

Ej, seriøst. Det er faktisk fedt nok, for hvis man skal overbevise alle mulige fjolser, der tror, at Danmark er det mest tolerante land i verden, om at der faktisk er folk, der bliver diskrimineret, er det fedt at have nogle tal at vise dem, så klik lige derind og registrer det, hver gang du får pis. Det tager ikke så lang tid.