Kære hetero

Hjælp mig med at bekæmpe homofobi. Brug tid og energi på at sætte dig ind i, hvordan det føles at være homo i vores samfund.

Tal med en homo. Spørg ham/hende om, hvad der gør ham/hende glad og ked af det i forbindelse med hans/hendes seksualitet.

Spring ud som homo over for din familie, dine venner og på dit arbejde eller din skole. Hvis du ikke har lyst til at gøre det, så overvej, hvorfor du ikke har lyst. Tænk grundigt over, hvad du eventuelt kunne miste, hvad du sætter på spil. Forestil dig, hvordan dine forældre ville reagere, dine venner, og hvordan du selv ville reagere.

Tag en af dine heterovenner af samme køn som dig selv i hånden og gå en tur ned ad gaden med ham/hende. Overvej, hvordan det føles. Prøv at gøre det forskellige steder på forskellige tidspunkter.

Gå med regnbueflag på tøjet eller skriv ‘bøsse’ eller ‘lesbisk’ på din trøje og gå ud i byen med den på. Gør alt muligt for at sætte dig i de homoseksuelles sted. Når du kysser din heterokæreste i bussen, så prøv at forestille dig, at din kæreste var af samme køn som dig selv. Ville du så stadig kysse ham/hende i bussen? Vær ærlig! Ville du?

Gør det af to grunde: for det første skal du gøre det for at få et indblik i, hvordan det føles at blive dømt af alle lag i samfundet, i alle subkulturer og kredse pga den kærlighed, man føler. Og for det andet skal du gøre det af solidaritet, på samme måde, som når man demonstrerer imod fx udvisninger, selvom man er hvid.

Venligt, men bestemt
Queer Jihad
Bliv ven med en homo, før det er for sent!