Kære queer

Du er et smukt menneske! Du er sød! Du er værdifuld! Du er unik og speciel! Når de driller dig eller tæver dig, så må du aldrig tvivle på, at du er god nok, og at de er staklerne. Det er dem, der er freaks og ikke dig. De er bange for dig, fordi du viser en frihed, som de ikke selv tør gribe efter!

Det at være queer er ikke noget problem i sig selv. At være queer involverer i sig selv ikke nogen større grad af tvang eller manipulation end heteroseksualitet. Det er udelukkende på grund af de heteroseksuelles diskrimination og manglende tolerance, at det kan være problematisk at være homo, bi eller trans. Hvis de bare gad lade os være i fred, ville vi ikke genere nogen, og vi ville have meget større chancer for at udfolde os frit og lykkeligt.

I virkeligheden repræsenterer vi et syn på seksualitet og køn, som er langt mere frit og åbent end det heteroseksuelle, dogmatiske livssyn, som de dømmer os ud fra. Vi har i højere grad evne til at være åbne og frie i vores kærlighed. Vores evner til at elske og til at skabe os selv og de forhold, vi indgår i, er bedre udviklede og mere frie end deres, som fra barn af er indkodede og sat i system.

Vores fordel er, at vi ikke har mulighed for at falde ind i systemet, fordi vi på forhånd er lukket ude af det. Derfor ligger det lige for at skabe nye og friere systemer, som vi kan definere os ud fra. Skridtet fra monogami til polygami, for eksempel, er ikke så stort for en homo som for en hetero, fordi homoen i forvejen har brudt systemets regler ved at elske en af sit eget køn. Jo flere regler, man bryder, jo lettere bliver det at bryde dem. Det er en af vores fordele som queers.

Den heteroseksuelle verdensorden er skabt igennem årtusinder ud fra overvejelser omkring artens, racens og slægtens videreførelse, udfra patriarkalske, sexistiske idéer om styrke og svaghed, udfra religiøse dogmer om synd og mandens overlegenhed i forhold til kvinden. Og alle disse regler og systemer undertrykker kvinder, mænd, bøsser, lesbiske, transpersoner og alle andre former for mennesker i alt, hvad vi gør, hver eneste dag. Der forventes urimelige og unaturlige ting af os allesammen, når vi dømmer os selv udfra den verdensorden.

Den queer verdensorden, som vi repræsenterer, er skabt udfra et ønske om frihed! Frihed til at elske dem, vi vil, og se ud, som vi synes er smukt. Queer handler om frihed og plads, om at turde være, som man er, og gøre, som man vil. Kærlighed er aldrig forkert! Og kønsroller er til for at blive sprængt!

Vær dig selv! Det kan du aldrig gøre forkert!