Med knojern i Ørstedsparken

- Vi tog bare derind. Vi gik for det meste sammen en 20-30 stykker, og så tog vi derind og prøvede at finde dem, der tævede bøsserne, og så tævede vi dem i stedet, enten i tivoli eller i parken. Der hvor vi nu fandt dem, tævede vi dem.

Søren er næsten 40 år og far til børn i skolealderen. Han bor alene, og børnene bor hos moren. Han studerer på universitetet og bor et sted i forstæderne. Han lever som heteroseksuel, men lægger ikke selv vægt på at definere sig som noget særligt med hensyn til sin seksualitet. Op gennem 80’erne brugte han vold i kampen mod racisme og homofobi og opsøgte og tævede jævnligt gaybashere og racister.

- For mig kom det helt naturligt, fordi jeg er halvt udlænding, og der, hvor jeg er vokset op, var der ikke særligt mange brunøjede børn, og jeg oplevede at blive sparket ned på vej hjem fra skole hver eneste dag, indtil jeg kunne finde ud af at forsvare mig selv og holde sammen med en lille, palæstinensisk familie. Og samtidig blev vi hiphoppere, og dengang i 82, da jeg først oplevede hip hop, var den kultur ikke så mainstream. Det var meget undergrund, og det var meget sådan, at alle var accepterede. Der var ikke det her guldkæde-show. Det var mere de sortes kamp. Hip hop og antiracisme gik hånd i hånd.

- Vi var meget blandede i vores gruppe. Vi havde for eksempel en filippinsk mand, som meget tidligt fandt ud af, at han var transseksuel. Når jeg tænker tilbage på det nu, så var det egentlig meget pænt, for han var bare accepteret, sådan som han var. Det var fuldstændigt ligegyldigt for folk. Vi kaldte ham en kvinde og brugte hans kvindenavn.

- Dengang var der store bander af grønjakker, der stod for en del af de overfald, som var racistiske og homofobiske, blandt andet i HC Ørstedsparken. Og det var ofte nogle af dem, vi stødte sammen med op gennem 80’erne.

- Vi opsøgte det selvfølgelig også nogle gange. Så sendte vi bare ham filippineren af sted, og så råbte folk straks alt muligt, hey bøsselort osv. De havde bare ikke set de 20-30 små mennesker, der kom bagefter med nunchakuer, knojern, knive og tåregas og køller og alt muligt.

ninja

Hvorfor mener du, at du har ret til at tæve folk og gå udenom samfundets regler og love?
- Altså jeg har jo aldrig fulgt de almindelige love, såh... Det er de samme tåbelige love, der giver folk ret til at være racistiske og homofobiske og sexistiske og nedladende overfor handicappede, osv. så det er ikke mine love. Mine love eksisterer ude på den yderste venstrefløj. Alleralleryderst.

Hvorfor tager du som heteroseksuel del i en militant, antihomofobisk kamp mod gaybashere?
- Fordi jeg synes, det er en ulækker indstilling at have til livet og til andre mennesker. Det er naturligt for mig. Jeg synes, at folk skal have lov til at være, som de vil. Det er der ikke nogen mennesker, der skal blande sig i overhovedet. Man kan jo ikke definere heteroseksuel som normal. Det er noget underligt noget at finde på.

Men du kunne jo faktisk bare være ligeglad. Det vedkommer jo ikke dig?
- Det synes jeg er en underlig indstilling at have. Sådan foregår det ikke oppe i mit hoved. Det er jo bare en måde at være menneske på, hvis du erklærer dig selv som menneske. Så er der jo plads til os alle sammen. De andre er jo ikke engang dyr, for dyr er jo flinke. Det er nogle tåbelige eksistenser, som jeg mener skal bekæmpes med alle midler, og hvis et af midlerne er vold, så må vi jo gøre det.

Hvordan ser du sammenhængen mellem homofobi, som jo er diskrimination af homoseksuelle og andre former for strukturel diskrimination, fx racisme?
- Der er ikke noget at sammenligne, for mig at se, for der er ikke nogen forskel. Det er jo det samme. Om det går efter seksuel orientering, race eller klasse, så er det jo lige ulækkert. På hvilket som helst tidspunkt.

- Den anden dag stod jeg og snakkede med nogle af mine venner, og så kom der en fyr hen med nogle af sine venner og begyndte at kalde os svanser. De stod rigtigt og pustede sig op. Så spurgte jeg, om han havde et problem med bøsser og spurgte, om han ville gøre noget ved det, hvis jeg fortalte, at jeg var bøsse. Så stod han lidt og mumlede. Han blev helt forvirret. Han havde jo regnet med, at vi var bange og slet ikke forventet, at jeg pludselig ville antyde, at jeg var bøsse. Så kaldte han mig svans igen, og så pandede jeg ham en, så han gik i gulvet.

scarfaceDer er så mange idioter, der render rundt derude og deres religion er en DVD med Scarface, og de render rundt med hans åndssvage ansigt på en T-shirt og kan alle hans replikker. Det er jo latterligt. Så hellere have en helt som, tja, David Beckham for eksempel, der jo i det mindste er en person, som noget er lykkedes for. Scarface er en film om en mand, der starter som taber og ender med at være en taber, fordi den livsstil, han har valgt, viser sig ikke at holde. Han er ikke nogen helt.