En rigtig hund er en schæferhund

Mænds stemmer er dybere end kvinders og derfor mere gennemtrængende. Mænd er opdraget til at konkurrere med hinanden. Det er en del af den mandlige kønsrolle. De konkurrerer om jobs, kvinder, anerkendelse, præmier og andre goder. Ofte bruges simpel magt, fx vold, hævet stemmeføring, aggressiv mimik eller trusler. Andre gange tilbageholdelse af information, stilhed eller fravær og udeblivelse.

pinsel

Mænd opdrages til at tale og grine højt og meget, til at være i fokus og kræve opmærksomhed og lydighed. Til at være bedrevidende, frygtløse, til at rykke rundt og sætte på plads. Hvis ikke man kan kræve lydighed og opmærksomhed fra de andre, tvinges man til selv at være lydig. Mænd kæmper om magtpositioner. Mænd tager utroligt meget plads og dominerer et rum. Det er de opdraget til at gøre.

Det handler om at konkurrere. Det er det, det handler om.                                 

Inddelingen i mandlige og kvindelige energier er brugbar for så vidt, at den repræsenterer den virkelighed, som vi oplever. Ellers ikke. Ofte vil et rum domineres af mandlig energi. Ofte vil folk, som ikke er heteroseksuelle mænd (og som heller ikke forsøger at være det), bevidst eller ubevidst føle sig tilsidesat, undertrykt eller ligefrem truet af denne ’mandehørm.’ Der er mange måder at møde situationen på.

Mange forsøger at adoptere den typiske manderolle og går ind på de konkurrencepræmisser, som er dens grundprincip. Mange kvinder og bøsser går på kompromis med et handlingsmønster, som er naturligt eller behageligt for dem, og på den måde vinder mændene igen. Bare se Ulla Merkel eller Pia Kjærsgaard.

wiggy

Når jeg er til machovoldstræning i Wing Tsun-Centret og omgivet af 100 voldspsykopater, får jeg helikopterhåndled og fistelstemme, sidder med benene over kors, bærer neglelak, fniser, er genert, bange. Når jeg er hos isenkræmmeren, og ekspedienten og en kunde (to rigtige mænd) griner lidt af den lille, smarte ”kællingeskruemaskine,” går jeg raskvæk op og spørger foregivet forlegent, om de har sådan en i lyserød. Når jeg går til punkshows med skinheadbands tager jeg lyserød kjole og gylden paryk på. Når alle heterofyrene i min klasse snakker om piger på en grim og objektiverende måde, holder jeg helt kæft, indtil jeg lige pludselig siger: ’Fuck, hvor er det længe siden, jeg er blevet kneppet!’ Så holder de kæft.

Denne udligning forvirrer folk og åbner nye muligheder, i modsætning til at sætte hårdt mod hårdt og optrappe en kamp, der kun kan tabes. Vi kan ikke overvinde mændenes machoverden ved at konkurrere med dem om magten. For det er netop det, at mænd konkurrerer med hinanden om alt muligt, der gør, at mænd er så forfærdelige, så voldelige, aggressive, dominerende og opmærksomhedskrævende. Og at kæmpe mod det ville ikke blive kampen mod mændene, men mændenes kamp. Deres præmisser kan bruges som selvforsvar i ekstreme situationer, men ellers er det som at kneppe for sin mødom. Og det der.

Først og fremmest må du prøve at være dig selv, dvs. være sådan, som du har lyst til at være. Føle efter og gøre det, der føles rart. Aldrig gøre noget i trods, aldrig bare være på tværs for tværhedens skyld, men heller aldrig lade dig hæmme og tæmme.

Gør det, du vil! Ikke et sekund mere, ikke et sekund mindre. Det er det sværeste. Det er det mest værdifulde.

stine cookin

Læs om de fem herskerteknikker (muligvis det vigtigste, der nogensinde er blevet opfundet):

http://kilden.forskningsradet.no/artikkel/vis.html?tid=35120

http://aktiwiki.dk/index.php?title=Herskerteknikker